Jsem holka a jezdím na IFA
Technology

Jsem holka a jezdím na IFA

Loni jsem poprvé navštívila IFA v Berlíně. IFA je veletrh spotřební elektroniky, kde spousta značek představuje své produkty a ti největší tuto akci pojímají jako jednu velkou show. Na začátku září se do Berlína sjede spousta tech novinářů, geeků….a Pája. Často jsou zde představeny vlajkové lodě výrobců smartphonů a další vychytávky. Na IFA jezdím ráda a to nejen proto, že je v Berlíně. Výstaviště se a pár dnů promění ve větší hračkářství a jeden den se vám najednou zdá tak málo.

Vyrazili jsme i letos. A ukážu vám, co mě nejvíc zaujalo.

Sony H.ear On

Tahle sluchátka jsem už sdílela na své Insta Story. Kdybyste viděli můj výraz, když mi je Gabi nasadil. Nikdy jsem nevěřila na rozdíly mezi sluchátky, protože jsem evidentně děsnej hluchouš a ignorant, takže po mé malé soukromé party v Sony hale jsem je už nechtěla nikdy sundat. Jejich největší výhodou je totiž funkce noise canceling. Ta funguje na principu vysílání opačných tónů (odborně protifázových zvukových vln) ruchů v okolí. Jednotlivé protitóny se pak vyruší a vy slyšíte…vlastně nic. Jen svůj dech 🙂 Zvuk je pak mnohem čistší a kvalitnější. To mimo jiné i díky technologii bluetooth LDAC, která umožňuje až 3x rychlejší přenos dat. SLuchátka jsou samozřejmě wireless no a navíc…ta barva! <3

IFA

Huawei MateBook

Holky, jestli hledáte hodně velkou stylovku, tak mrkněte na Huawei MateBook. Huawei zabrouzdal i do mimomobilních vod a myslím, že se mu to moc povedlo. Celokovový tablet je součástí koženého pouzdra se zabudovanou klávesnicí, která je (pozor!) podsvícená a zvládne i polití vodou. Touchpad má funkci multitouch. Unvitř běží Windows 10 a baterka je velká 4439 mAh, což je asi 13 hodin běžného provozu. K tabletu dostanete i stylus MatePen, který má v sobě zabudované laserové ukazovátko a prezentér. Důležité ale je především to, že ho dostanete v rozkošném pouzdře stejné barvy jako tablet. Pouzdro současně funguje i jako adaptér/rozbočovač na média. Čtečka otisků prstů je už dnes standardem.

ifa33

ifa32

Honor 8

Z telefonů mě hodně překvapil Honor 8. A to hlavně svým zpracováním a designem. Může se směle měřit s dražšími telefony. Home button má jednu neotřelou funkci a to tu, že si můžete zvolit akci, která po stistknutí tlačítka nastane. Čtečka otisků prstů je prakticky umístěna na zadní straně telefonu. Fotoaparát si honor převzal z vlajkové lodi Huawei P9, cena se přitom pohybuje kolem 10 000 Kč.

ifa31

Samsung Gear 3

Smartwatch byly letos trochu upozaděny. Silným zástupcem ale byly Samsung Gear 3. Hodinky mají letos více vylepšení. Jedním z nich je always on display. Jsou navíc velice lehké. Samsung do hodinek přidal GPS, což ocení především sportovci.

ifa18

Lenovo Yoga

poslední věc, kterou vám ukážu, je nový Lenovo Yoga. Tablet, skicák, laptop v jednom. Lenovo vymyslelo multifunkční tablet. Jednu polovinu pokrývá display, druhou polovinu interaktivní deska. Ta se může proměnit buď v klávesnici nebo v tablet pro psaní a kreslení stylusem. Deska reaguje i přes blok plný papírů, na který jde psát perem. Tablet je možné (stejně jako všechny předchozí) složit displayem i deskou k sobě. Lenovo vyvinulo dvě varianty tabletu. Jeden s Windows a druhý s Androidem.

20160902_170342 20160902_170007 20160902_170245

Na IFA se toho představilo samozřejmě ještě víc. Můžete si o tom přečíst třeba na Modrém blogu. Tak za rok zase v Berlíně!

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..