Black, black and darker black mirror
Media

Black, black and darker black mirror

Třetí sérii Black Mirror jsme zhltli během pár dnů. Neskutečně jsem se na ni těšila, tak co na ní s odstupem dvou týdnů říkám?

Mám chuť se zabít, zalepit si webkameru stickerkou, přimět všechny kolem sebe, aby mě měli rádi a spálit všechny VR sety. Myšlenky, které tvůrci do třetí série vložili, jsou jako vždy perfektní, ale tentokrát i dost apokalyptické a depresivní. Všech šest dílů se nějakým způsobem točí kolem virtuální reality, což je samo o sobě hodně aktuální.

Screen Shot 2016-11-13 at 11.03.15 PM

Problém jsem ale měla třeba s druhým dílem „Shut Up and Dance„, kde mi chování postav nedávalo vůbec smysl, protože ze situace se dalo přeci vybruslit v několika momentech. (Nechci to spoilovat těm, co jste BM ještě neviděli, takže nebudu zacházet do detailů). Pro mě asi nejbližší byl hned první díl „Nosedive„. Tleskám nápaditosti appky, kolem které se děj točil. A ještě více představitelce hlavní hrdinky. Bryce Dallas Howard – good job! 🙂 Nejvíc mě však vyděsil předposlední díl „Men Against Fire„, který mi až nebezpečně připomíná, jak by to tu mohlo vypadat za pár let.

Screen Shot 2016-11-13 at 11.03.56 PM

Screen Shot 2016-11-13 at 11.05.40 PM

Určitě se na Black Mirror podívejte, pokud jste ještě neviděli. Pro mě je to jeden z nejlepších seriálů vůbec a pokud mám někomu něco doporučit, je to určitě BM. Poprvé jsem na něj narazila na přednáškách s Václavem Moravcem, který pro Black Mirror nadchl celý náš ročník. Tak třeba teď nadchnu já vás.

Úplně nejjednodušší je podívat se na něj na NETFLIXU.  🙂

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..