Travel

#dolesa

Podzim je bezkonkurenčně moje nejoblíbenější roční období a to nejen proto, že slavím narozeniny. 🙂 Ráda pozoruji, jak se svět mění před očima. Přichází na mě ta podzimní nálada, kdy se zachumlávám do svetrů a znovunalézám čas zabořit nos do knížky. A i to kafe chutná najednou nějak líp. Podzim je ten nejlepší čas oprášit foťák a vyrazit ven, protože jen teď pořídíte ty nejlepší snímky. Ještě nikdy jste na fotku neměli lepší světlo a ty barvy!

cs6

Ze dne na den jsme se sebrali a vyrazili do Českého Švýcarska. Na místo, kde na mě nezírají neodškrtaná políčka v seznamu úkolů. Na místo, které svou krásu ukazuje právě na podzim a kde nenarazíte na živou duši (když víte kam jít). Užili jsme si poslední opravdu teplé dny, ušli 40 kilometrů po skalách a propotili tři trička. První den jsme se rozhodli prozkoumat Pavlínino údolí, pokračovat k Úzkým schodům a skončit u Jetřichovické ozdravovny. Musím přiznat, že po vstávačce v 6.30 a 20 kilometrech v nohách jsem měla dost. Ale místo, které jsme objevili na konci naší trasy (ještě vám o něm napíšu), to všechno vynahradilo. Večer jsme nedokoukali ani prvních 20 minut filmu a padli do peřin.

Screen Shot 2016-10-02 at 11.51.08 PM

Pokus číslo dvě: z Jetřichovic na Pravčickou bránu. Náš výšlap začal zprudka a to doslova. Protože vyhlídky, které se tyčí nad Jetřichovicemi, jsou evidentně oblíbenou turistickou atrakcí, připadali jsme si jako ve frontě na banány. A protože jsem netrpělivý člověk, šlápli jsme do toho a rozhodli se všechny předběhnout. Povedlo se a tak jsme se pokochali výhledem a pokračovali po traversu, hory doly přes Mezní louky, až na Pravčickou bránu. Protože si ráno rádi přispíme (Pája) nebo čteme v posteli (Gabi), musíme zkrátka trochu máknout, a z výletu, co se tváří jako jednodenní, udělat půldenní. A tak jsme už před pátou opravdu stáli v cíli. Dorazili jsme akorát na to nejlepší světlo. (Jasně, to úplně nejlepší je při východu slunce, ale…no však víte, jak to mám s tím vstáváním.)

Screen Shot 2016-10-02 at 11.53.23 PM

cs19 2

cs8

cs16 2

cs10

Bylo skvělý odjet na tři dny pryč z města. Zklidnit mysl a rozhýbat tělo. Udělejte to taky. Napadne vás spousta nových nápadů a plánů, jako nás. Odjeli jsme ze dne na den. I přes to, že od pondělí v našem bytě úřadují malíři. Protože o tom, jak trávíme čas, který na tom světě máme, rozhodujeme jen my sami.


Autumn is unbeatably my most favorite time of the year. (And not only because I celebrate birthday) 🙂 I love to observe the world changing in every moment in front of our eyes. I love that autumn mood when I can bundle up into the sweater and read all day long. Even coffee tastes better. Autumn is the best time of the year to take a camera and get out. Because you can take the best shots right now! You have never had better light and those colors!

We packed our stuff and left the city. We went to the area called České Švýcarsko (Czech Switzerland). I don’t know why. Maybe because it resembles real Switzerland? This area is know for it’s hills and rocks which create beautiful scenery. We enjoyed the last rays of sun, walked 40 kilometers and sweat three t-shirts in two days. I have to admit that after getting up at 6.30 am and our first 20 km hike I was exhausted. However the place we discovered at the very end of the route made it up. We watched only first 20 minutes of the movie, in the evening, and fell asleep. Tired, but happy.

The final destination of our second trip was clear. Pravčická brána. One of the very rare rocks in this area. It’s popular destination for a lot of tourists and travelers. The rocks there create beautiful gate. Because we like to sleep (me) or read (Gabi) in bed in the morning, we are usually forced to push one day trip into 6 hours. And we made it again. 🙂 We reached Pravčická brána just at the time for the good light. (Well, not the best, because that you can see only during sunrise, but…you know how morning person I am NOT.)

It was perfect to leave the city for three days. To calm the mind and move the body. Do it too. A lot of new ideas and plans will come to your mind. We left from day to day. Even though we are reconstructing our flat from Monday. Because I am the only one who decides how I spend my time I have here. 

 

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..