Travel

BRLN to go: moje oblíbená místa v Berlíně

V Berlíně jsem byla už nesčetněkrát a tohle město se stalo jedním z mých TOP měst. Stoprocentně tady s Gabim na nějaký čas zakotvíme. Ale do tý doby tam budeme jezdit za pohodou, skvělou kávou, úžasným pastrami a kulturou. Sepsala jsem pro vás moje nejblíbenější místa Berlína. Ale určitě tenhle seznam neberte jako kompletní.

Café Anna Blume

Pokud si v Berlíně plánujete zajít na brunch, pak jedině sem. Není to zrovna budgetová kavárna, ale garantuju vám, že na ni nezapomenete. Mají moc fajn předzahrádku, příjemou obsluhu, fantastické obložené talíře, slané, sladké a úžasnou kávu. Fronta lidí čekajících na stůl tady není výjimkou. My tu byli v září a strávili jsme tu celé dopoledne. Potřebovali jsme se pořádně posilnit před koncertem U2, že jo 🙂

Screen Shot 2016-08-06 at 11.01.40 PM Screen Shot 2016-08-06 at 11.02.20 PM

The Barn

Mekka berlínské kávy. Kávu z The Barn odebírá i pražské Café Lounge, ale to neznamená, že ji při své návštěvě Berlína vynecháte. To fakt nechcete. Fakt ne (!) A správný závisláci si vezmou i pytlíček zrn domů.

Shiso Burger

Když jsem byla v Berlíně letos v únoru, vyrazili jsme večer na blind na jídlo. Narazili jsme na podnik s burgery, který provozují asiaté. Brugery…od Asiatů. No byli jsme k tomu dost nedůveřiví, ale na to jsme zapomněli okamžitě, jakmile nám je donesli na stůl. Vybrat si můžete ze spousty neobvyklých variací, ale jedním si můžete být jistý. Že kuchař moc dobře ví, co dělá.

Markthalle Neun

Hala plná jídla. Co víc si přát? Navíc tu narazíte na skvělý pulled pork sendwich, který si budete chtít vzít do zásoby s sebou domů. A jako dezert zkuste domácí koláče, dorty a makronky. Jen pozor na otevírací dobu. Nejprve se mrkněte, zda budete mít ten den štěstí.

Screen Shot 2016-08-06 at 11.39.58 PM

Panorama Punkt

Na tuhle vyhlídku na Potsdamer Platz jsem narazila úplnou náhodou. Toulala jsem se městem a hledala super místa na focení. A protože jsem ten typ člověka, co musí lézt na každou vyhlídku, vylezla jsem i na tuhle. Kromě fantastického výhledu na ZOO, televizní věž, střechy domků a tak všechno je tu i nádherné prostředí cihlového mrakodrapu. Super místo na focení jak města, tak portrétů. Vstup na vyhlídku je pro dospělé 6,5 eur a pro studenty 5 eur.

24380888753_fc0f3ce50a_k

Topography of Terror

Jednou z turistických atrakcí, která mě v Berlíně zaujala a určitě bych ji doporučila všem, co tam mají namířeno, je Topography of Terror. Muzeum stojí na místě bývalé berlínské vládní čtvrti hned vedle zbytků Berlínské zdi. Najdete v něm příběh Německa za druhé světové války. Vstup do muzea je bezplatný.

Letiště Tempelhof

Letiště, které fungovalo ještě do roku 2009, se nyní využívá jako přijímací centrum pro uprchlíky, volnočasová plocha a historická památka. Svou novou úlohu zatím nenašlo, ale asi je to dobře. Obrovská plocha si říká o projížďku na kole, pár uběhnutých koleček nebo velký open air koncert. My tu byli i na prohlídce, která stojí za to. O té vám napíšu víc v dalším článku.

Screen Shot 2016-08-06 at 11.42.28 PM

Computerspielemuseum

Muzeum počítačových her bude něco pro všechny gamery. Najdete tu staré počítače, herní konzole, hry, které si můžete i zahrát. Zajímavé jsou třeba stylizované dětské pokojíčky do jednotlivých období. Pecka pro všechny geeky.

Game Science Center

Tohle malý interaktivní muzeum založili čtyři developeři, kteří dokáží pomocí pár kusů techniky a jednoho kódu vytvořit neskutečné věci. Najdete tu spoustu interaktivních her, které lze ovládat očima, dotykem, pohybem. Můžete si tu vyzkoušet sandbox, který zabarvuje písek podle reliéfu terénu nebo poslouchat hudbu doslova celým svým tělem. Jo a taky tu zabřednete do virtuální reality. Tohle místo je must pro všechny, který baví technologie a geekoviny. 🙂

Blešák

Blešáky v Berlíně jsou jako matějský. Najdete tam úplně všechno. Kdybychom tak měli větší auto… Ne vážně, pokud to s tou hipsteřinou berete vážně a potřebujete starý retro stylový nábytek, doplňky, grafiky a tak, určitě si o víkendu přivstaňte a zaskočte na některý z blešáků. Třeba na ten u Mauerparku.

Doufám, že jsem vás alespoň trochu inspirovala. 🙂 Co se týče jídla a kávy, tak tam se vyplatí důvěřovat foursquare. My to tak děláme už tři roky a naše cestování se proměnilo spíše na hunt za nej jídlem. A užíváme si to dvakrát tak víc.

 

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..