Travel

Řevnický příběh bez zápletky, avšak s dobrým koncem

Dnes vám povím jeden příběh. Příběh o člověku, který měl moc rád svou práci. S hlavou plnou nápadů, velkým odříkáním a silnou vůlí dokázal vybudovat firmu, která mu přinášela nejen naplnění, ale také nemalý zisk. Protože byl tento člověk nejenom zdravého rozumu, ale taky velkého srdce, rozhodl se o ovoce svého úspěchu podělit se svými sousedy jednoho malého středočeského městečka. Chtěl zachránit historický dům na náměstí a tak vznikl komplex s krásnými prosvětlenými byty, veřejným prostorem, pohádkovým pivovarem, vyhlášenou restaurací a butikovým hotelem.

Krátce po dokončení rovnou dvě architektonické ceny

Boutique hotel Corso vznikal pět dlouhých let. Výsledkem je ale jedinečná stavba postavená na základech jednoho z nejstarších domů v Řevnicích, která za první měsíce své existence získala už rovnou dvě architektonická ocenění. Prolíná se tu stará, historická budova s tou novější a modernější. Zatímco v historické části hotelu budete obdivovat vysoké stropy, obnažené trámy a původní ohořelé zdivo, v moderní části využijete více technologií a smart home řešení.

☝️ Boutique Corso Řevnice. Pojďte dál.

Hotel jako připomínka místních rodáků

Hotelové pokoje nesou jména Řevnických rodáků. My jsme až po procházce tímhle klidným městečkem zjistili, že jsme ubytovaní v pokoji po architektovi Eduardu Sochorovi, jehož impozantní dům jsme okukovali skrze plot.

Pokoje v prvním a druhém patře jsou obrovské s vysokými stropy a původními rámy, tou nejhezčí zašívárnou jsou v hotelu ale dva půdní pokoje, které mají schody až do patra v úplném štítu střechy.

☝️ Jo, vidíte správně. Mám díru na koleni a ponožky s kočičkou. 😀
☝️ V Boutique Corso Řevnice se spí jako na obláčku.
☝️ Pro koupelny bez stěn, prakticky vedle postele, mám slabost.
☝️ Pokoj na půdě Boutique Hotel Corso Řevnice

Nejlepší restaurace ve městě

Do Boutique Hotelu Corso mají často namířeno místní. Ne však úplně za ubytováním, ale za skvělým jídlem. Na menu v restauraci Corso najdete lehká jídla italské kuchyně. My jsme měli vynikající risotto s hráškem a mozzarellou a vývar byl poctivý jako od babičky. O tom, že restaurace je mezi místními oblíbená svědčí fakt, že v sobotu večer byl první volný stůl k dispozici až ve 21.00

Foto: boutiquehotelcorso.cz

Vyrazte sem na romantický podzimní výlet

Boutique Hotel Corso si umím představit jako skvělou destinaci romantického výletu ve dvou. Z Prahy je to autem pouhých 30 – 40 minut, ale já měla pocit, že jsem daaaaleko za ruchem a shonem hlavního města. Skvělé bude tohle místo i pro menší týmy nebo firmy. Otevřeli tu totiž také coworking a konferenční sál.

V poslední době jsem navštívila hodně kouzelných míst, tohle mě ale dostalo do kolen snad nejvíc ze všech. Nejenom díky perfektnímu designu a atmosféře místa, ale také díky příběhu jednoho čestnýho člověka, který svému rodnému městu vrací jeho ducha. Víc takových.

Tip na závěr: nezapomeňte navštívit taky tenhle roztomilý pivovar hned u nádraží. Vlastní ho stejní lidé a pivo tam chutná výtečně hlavně na zahrádce. 🙂

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..