Kouzelná místa na Bali
Travel

Kouzelná místa na Bali

Společně s týmem Amazing Places jsme vyrazili na Bali proto, abychom objevili kouzelná místa v jiné zeměpisné šířce a také proto, abychom utužili tým. To druhé se bez pochyby povedlo a to první? Pojďte se mnou na cestu po kouzelných místech na Bali a posuďte sami.

Gili Meno Escape

Tenhle tropický hidden gem se ukrývá uprostřed flóry malinkého ostrova Gili Meno. Ostrov jako takový má pět kilometrů po obvodu a s ucházející fyzičkou ho oběhnete za 30 minut. V Meno Escape jsme spali v romantických a autentických bungalovech, které sem zapadají víc, než cokoliv jiného. Každý z nich má klimatizaci, pohodlnou postel a taky otevřenou koupelnu. To sice znamená, že si budete muset zvyknout na to, že ve sprše nikdy nebudete sami. 🙂 Uprostřed tohoto malého resortu je vyhřívaný bazén, který nikdy nevychladne. Vedle něj si můžete lehnout s knížkou do stínu roztomilé pergoly. Snídaně se podává vedle bazénu a Meno Escape je jediné místo na ostrově, kde vám naservírují Smoothie Bowl. Případně si můžete vybrat domácí palačinku, omeletu, míchaná vajíčka nebo jogurt s müsli. Chcete objevit ostrov na kole? Mají jich tu pro všechny dostatek.

Kouzelná místa na Bali
Kouzelná místa na Bali
Kouzelná místa na Bali
Kouzelná místa na Bali

Gili Meno House

Říká se, že tohle ubytování, je nejluxusnější na ostrově a já tomu věřím na tisíc procent. Když jsem poprvé vešla do bungalovu, spadla mi brada. Vracela jsem se pak zpátky ke zbytku naší cestovatelské skupiny, která na své pokoje teprve čekala a nemohla jsem zavřít pusu a přestat se divit, jak krásné to tam je! Bungalovy jsou tu hodně přizpůsobené evropskému standardu. Nechybí tu klimatizace, prostorná šatna a shodli jsme se na tom, že vyspali jsme se tu nejlépe z celého našeho výletu. Mne ale nejvíc nadchla koupelna. Ta je totiž od venkovní sprchy oddělená skleněnými dveřmi. A tak se sice budete opět sprchovat s gekony, ale při čištění zubů vás už budou pozorovat jedině skrze sklo. Každý bungalov má tady svou vlastní verandu, kde se můžete natáhnout na sofa a nebo pracovat u stolku s výhledem na bazén. Tento malý resort najdete jen 20 metrů od prvních vln Balijského moře a vypnout tady dokážete raz dva. Uklidňující zvuk vln, plážová hudba a vánek ve vlasech navodí nezapomenutelnou prázdninovou atmosféru. Snídani nám tu servírovali na pláži a výběr byl, podobně jako styl ubytování, hodně evropský. V Meno House podávají vajíčka na všechny možné způsoby a dokonce tu pečou i vlastní domácí chleba.

Kouzelná místa na Bali
Kouzelná místa na Bali
Kouzelná místa na Bali
Kouzelná místa na Bali
Kouzelná místa na Bali
Kouzelná místa na Bali
Kouzelná místa na Bali
Kouzelná místa na Bali

Joshua District / Vila Samsara

Joshua District je několik unikátních vil postavených z kontejnerů hned vedle sebe a v sousedství coworkingu a restaurace. Každá z vil má výhled na to nejzelenější rýžové pole, za kterým vykukuje oceán. Divila jsem se, že jsme tu na těch divokých vlnách neviděli více surfařů. Vila Samsara je bezpochyby ta, která vám ze všech vil nejvíce vyrazí dech. Reakci ostatních, když se před námi otevřela brána vily, nikdy nezapomenu. Jen užasle vydechli a já slyšela slova jako „wow„, „to je pecka„, „opravdu amazing„, „to jsem v životě neviděla„, „tady zůstáváme„, „já z toho nemůžu„… Vila má čtyři ložnice, ve kterých se vyspí osm lidí. Ve spodních ložnicích je ale tolik prostoru, že by v nich mohlo probíhat vyučování třetí bé, takže osm není konečný počet hostů. Společný prostor je unikátní tím, že je celý otevřený. Betonová podlaha přechází ve schody, které slouží k sezení okolo bazénu. Dominantou prostoru je velký betonový stůl pro osm lidí a celá vila působí jako luxusní, moderní dům, který rozhodně nevypadá, že by byl postavený z kontejnerů.

Kouzelná místa na Bali
Kouzelná místa na Bali
Kouzelná místa na Bali
Kouzelná místa na Bali

Joshua District / Vila Kontiki

Druhá vila, ve které jsme strávili pár nocí, má nejkrásnější výhled nikoliv ze společného prostoru, ale z horní ložnice, která je velká asi jako náš byt. 🙂 Celá jedna strana pokoje je prosklená a vy tak máte pocit, že se jen vznášíte nad tím rýžovým políčkem za domem. Nemusím vám ani říkat, že výhled na oceán je tu bezkonkurenční. Co se mi nejvíc líbilo na společném prostoru byla větší zatravněná plocha, než ve vile Samsara. Mnohem lépe se tu leželo u bazénu a chytal bronz 🙂 Taky je tu skvěle vyřešené ležení ve stínu. Na obou stranách bazénu se totiž můžete zašít na jednu ze dvou postelí. A když budete pozorní, všimnete si, že je nad nimi taky připravený držák na projektor. Můžete si tu tak udělat takové svoje malé letní kino. Co potěší všechny kávové fanatiky je to, že vila Kontiki má vlastní pákový kávovar. Oproti vile Samsara jsou tu ale jen dvě ložnice. V té spodní se vyspí dva lidé a v té horní najdete jednu manželskou postel a jednu rozkládací pohovku. Klimatizace je samozřejmostí. Obě dvě vily, jak Samsara, tak Kontiki, mají uzavřené koupelny a tak jsme se po dlouhé době mohli rozloučit se sprchováním s gekony. I když v téhle fázi výletu už mi i docela chyběli 😀

Kouzelná místa na Bali
Kouzelná místa na Bali
Kouzelná místa na Bali
Kouzelná místa na Bali

Bába na Bali

Šumění oceánu neuslyšíte ale jenom v Joshua District. U Báby na Bali budete mít oceán jen pár kroků od vily. Ta, spíš než Bali, připomíná francouzskou riviéru. Kamenné stěny, spousta dekorací, houpací sítě a romantický západ slunce vás přivedou do ZENu. Na tomhle místě vám jako na jediném z těch, které jsme navštívili, připraví snídani dokonce do bazénu! Jen si musíte dát pozor, aby vám po ní nešli místní oblíbenci – dva zlatí retrievři. Když si budete chtít s někým popovídat a všichni ostatní budou zrovna skotačit ve vlnách nebo chytat bronz, doporučuju hodit řeč s místním papouškem. Stačí se kolem něj jen mihnout a o nonšalantní pozdrav „ahoj“ rozhodně nepřijdete. U Báby na Bali najdete především dvoulůžkové pokoje. Najdete tu ale i rodinný pokoj s koupelnou stejně velkou jako ložnice. Všechny pokoje jsou stejně romantické, mají povětšinou uzavřenou koupelnu a do společenské místnosti, respektive do kuchyně, to budete mít sotva pár kroků. A to je důležité, protože tady se podávají ty nejlepší snídaně. Náš stůl se prohýbal pod náporem exotického ovoce a nejvíc roztomilý byl malý french press s kávou, který vyfasoval každý z nás. Vedle kuchyně je pak pergola s rozlehlou pohovkou, kde můžete sedět, poslouchat vlny oceánu nebo si číst.

Kouzelná místa na Bali
Kouzelná místa na Bali

The Koho

Tenhle úplně nový resort najdete na ostrově Gili Air. My jsme tam sice nebydleli (jen Petr), zato jsme tam mohli strávit jeden celý den. Bílé domečky s modrými okenicemi až nápadně připomínají řecké ostrovy. Vedle bazénu je bar s nejmilejší obsluhou z celého našeho výletu. Povídali si s námi, sdíleli spoustu zajímavostí o ostrovech a o svém životě a taky nám míchali fakt dobré drinky. Holky tam ochutnaly žluté kari a když přišlo na jídlo, až do zpátečního letu domů nemluvily o ničem jiném. Koho je fantasticky klidné místo na jinak rušnějším ostrově a kdyby vás to zajímalo, vlastní ho docela fešný Němec.

Kouzelná místa na Bali
Kouzelná místa na Bali
Kouzelná místa na Bali

Dlouho mi bylo záhadou, co všichni na tom Bali mají. Když na mne ale dolehl ten nespěch a pohoda, která tu panuje a když jsem měla možnost objevit místa, o kterých se mi ani nezdálo, pochopila jsem, proč se sem tolik lidí tak rádo vrací a proč se tu někteří rozhodli zůstat déle než jen jednu dovolenou.

Které z míst byste si vybrali vy a proč? 🙂

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..