Travel

V Poděbradech jako u Středozemního moře

Tohle léto bylo na svatby hoodně štědrý. A takové celodenní party dají člověku pořádně zabrat. Po té poslední jsme proto prohlásili: „Tak teď by to chtělo pořádný lázně.“ A jak jsme řekli, tak jsme udělali. Vyrazili jsme do nejbližšího lázeňskýho města – do Poděbrad.

Kromě toho, že jsme tu chtěli na chvíli vypnout, tak jsem se tu taky chtěla potkat s jednou ze svých kamarádek, které návštěvu v jejím domově slibuju už dobrý dva roky. Měla jsem od ní seznam všech super podniků, které vám tu postupně vyjmenuju. To kdybyste náhodou měli cestu kolem a nebo se taky potřebovali zresetovat po poctivé oslavě čehokoliv.

Za wellness jedině do Královských Lázní

Pro naši cestu do Poděbrad jsme měli ještě jeden důvod. Pozvání do penzionu Královské Lázně Poděbrady, kde mají snad každou spa proceduru, na jakou si vzpomenete. Penzion je na strategickém místě mezi vynikající zmrzlinárnou Patisserie U Reinvaldů a stylovým Charles barem. Bydleli jsme tedy hned na začátku kolonády, po které jsme během pár minut došli až k těm nejvyhlášenějším poděbradským podnikům. Večer jsem z okna pozorovala utichající náměstí a nasvícenou sochu Jiřího z Poděbrad.

Protože se nám v téhle době do veřejných bazénů nebo wellness moc nechce, oblíbili jsme si privátní spa a jedno takové jsme si užili i tady. V Královských Lázních mají úplně novou infrasaunu, velkou perličkovou vanu, ve které si připadáte jako ve skleničce prosecca, a aby nám to nebylo líto, dostali jsme i ty opravdové bublinky v lahvi.

Já pak šla ještě na masáž a v ten moment jsem si asi uvědomila, co je ten nejlepší lék na kocovinu. Tohle 🙂 Kromě masáže si tu můžete zamluvit i spoustu jiných procedur. Třeba zábal, speciální koupel, manikúru nebo kosmetiku.

Penzion i spa tu provozuje jedna rodina. Nedalo mi to a poseděla jsem se slečnou Terez u kafe a vyzvídala. 🙂 Přišlo mi úplně super, že sem jezdí často party holek na rozlučku se svobodou. Když jedou ve čtyřech, můžou jít na masáž všechny zároveň a nemusí jedna na druhou čekat. A jako další boží nápad považuju rozhodnutí jedný firmy udělat si v tomhle penzionu školení a večer domluvit všem masáž. Po celodenním sezení v zasedačce to muselo být super!

Na jídlo jděte rovně za nosem

Pokud budete bydlet v Královských Lázních, ty nejlepší podniky v Poděbradech najdete vážně jednoduše. Vyjdete z penzionu a půjdete zkrátka rovně za nosem. Po kolonádě dorazíte za pár minut k podnikům jako…

Café Oliver

Jako první po cestě potkáte tenhle podnik, který jsem si v Poděbradech oblíbila asi nejvíc. Připomíná mi totiž z nějakého důvodu kavárnu Caffé Olivo v Cluj Napoca, kde jsme s Gabrielem strávili dva měsíce prázdnin a chodili tam často na kafíčko a dortík. V Café Oliver nedělají jen super kafe, ale taky tu moc dobře vaří a navíc za dobrý ceny.

Vilémovo pekařství & koloniál

Pro pečivo jděte jedině sem. Pokaždé, když jsme šli kolem, stála fronta až ven. Pokud budete v Poděbradech v létě, můžete si tu nechat připravit piknikový koš a hodovat u fontány. Docela dobrý, ne?

Cucina

Asi nejvíc fancy podnik v okolí. Cucina prý byla donedávna fine dining. Když jsme tam šli ale na večeři my, přirovnali jsme ji spíš k pizzerii Colloseum nebo Grosetto. Mají tu moc dobrý italský jídlo, já měla super salát a obsluha byla příjemnější, než na jakou jsme zvyklí ze zmíněných pražských podniků. Asi to bude tím, že Cucina je relativně malá restaurace oproti těm velkým řetězcům.

Náš hostinec

Sem jsme bohužel zajít nestihli, ale koukali jsme, že mají hodně zajímavé denní menu. Dělají tu převážně české speciality a mně se líbil jejich interiér, který jsem okukovala alespoň zvenku.

Foto: web nashostinec.cz

Cafe Con Gelato

Protože než dolížete zmrzku z Patisserie U Reinvaldů, jste na konci kolonády. A proto je tu další super zmrzlinárna s neobvykle zajímavýma příchutěma. Já se držela zkrátka a dala si pistáciovou, ale zato musím říct, že asi nejintenzivnější, co jsem kdy ochutnala. Na vstupních surovinách tady nešetří.

Foto: FB Cafe Con Gelato

Na kafe do Káva Poděbrady

Centrum Poděbrad je tak roztomile malý, že i do nejlepší pražírny to tady budete mít pár kroků. Obzvlášť, pokud budete bydlet v Královských Lázních. Takže pokud dostanete chuť na čerstvě umletou kávu, určitě doporučuju Káva Poděbrady. A když si ji vezmete „to go“, na kolonádu do parku to stihnete ještě, než vám vychladne.

Foto: kavapodebrady.eu

Poděbrady jsou super tip na výlet, pokud si chcete odpočinout, nasát dovolenkovou atmosféru, ale nechce se vám z Prahy jezdit moc daleko, nedej bože po D1.

Když jsem si v Lázních Poděbrady sedla na dvůr a zaposlouchala se, připadala jsem si uprostřed všech těch květin, které tam mají, jako na dovolené někde u Středozemního moře. A musela jsem se smát, když jsem pak svoji kamarádku Áju slyšela říkat přesně totéž. A to jsme se nedomluvily! 😀

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..