Travel

Když ve Varech dohraje poslední film

Karlovy Vary pro mě, nejspíš jako pro spoustu dalších, byly vždy město, ve kterém se jednou do roka sejde snad celá Praha. Nikdy jsem na Filmovém Festivalu ve Varech nebyla, ale vše jsem pečlivě pozorovala z povzdálí skrze média nebo sociální sítě. Vary mám totiž radši vylidněné.

Když se řekne Karlovy Vary, okamžitě mi naskočí slova jako Grandhotel Pupp, Thermál, Filmy, oplatky a vřídlo. Proto jsem byla nadšená, když jsme dostali pozvání do hotelu Quisisana Palace. Netušila jsem kde se nachází nebo jako vypadá a těšila se, jaké nové místo zase poznáme.

Do vylidněných Varů jsme přijeli víkend po skončení festivalu za pořádného slejváku a jen díky tomu, že mě Gabriel zavezl ke dveřím hotelu, byl můj příchod do paláce (to je opravdu to nejformálnější označení, které mohu použít) alespoň trochu na úrovni. V momentě, když jsem vstoupila do našeho Deluxe Suite, spadla mi čelist. V životě jsem snad nebydlela v tak luxusním pokoji a pokud bych sem nejela s Amazing Places sbírat dojmy pro recenzi do ročenky kouzelných míst pro Euro, asi bych ani takovou šanci neměla.

Gabiho styl to prý úplně nebyl, ale já jsem si v našem Deluxe megaluxusním ultrafancy Suite jsem připadala jako na zámku. Vysoké štukové stropy, obrovská postel, ve které jsem strávila celou sobotu, běloskvoucí (tohle slovo jsem za víkend použila asi dvacetkrát) čalouněná pohovka, na kterou mi bylo líto si i sednout a ten balkon! Dělala jsem si srandu, že jsem v Elle Beauty Lounge, protože to tak úplně vypadalo.

Škoda, že jsme v Quisisana Palace nebyli v zimě, protože náš Suite měl i nádherná bílá kamna s krbem. No co vám budu povídat, připadala jsem si tam až nepatřičně.

Ve Varech celý víkend propršelo a tak jsme si pokoje užili víc než dost. Já jsem na tomhle místě napsala třetinu článků do ročenky a Gabi přečetl Forbes a zhlédl snad celý YouTube. Zabydlel se na nádherném otomanu u okna s výhledem na Pupp a tam kempoval až do odjezdu.

Protože mi toto místo vzalo dech, zjišťovala jsem si o něm něco víc. Dům postavil mezi roky 1887 – 1888 pan Anton Pupp (ano, ten hoteliér) pro svou manželku (šťastná to žena) Marii. Ta mimochodem pocházela ze stejně známé rodiny Mattoni. Dům si zvenku stále zachovává stejnou tvář, uvnitř je ale přebudovaný na hotel s devatenácti luxusními pokoji, restaurací a wellness. V minulosti hotel sklidil za tento počin kritiku, protože kvůli přestavbě byl dům vyřazen ze seznamu kulturních památek. Na druhou stranu Quisisana Palace jednoznačně přitahuje do Varů hosty, kteří tu utratí nemalé peníze a přispějí tak do městské pokladny.

Můj první dojem, když jsem vstoupila do pokoje, byl na místě. Quisisana Palace je totiž prý nejluxusnějším hotelem ve Varech. O jeho chod se stará Václav Vítek, který sám procestoval polovinu světa a evidentně si také umí skvěle vybrat lidi do týmu. V Quisisana Palace byli totiž všichni moc milí. Obsluha vždy věděla, kdy je ten pravý čas přijít k našemu stolu, ale zároveň si tu nehrají na zbytečné okázalosti a to bylo moc fajn. Měla jsem obavy, že ani na snídani nebudu vědět, kterou vidličku zvoli jako první (vzpomínáte na ikonickou scénu z Pretty Woman, že?), ale moje obavy byly zbytečné.

Quisisana Palace je zkrátka, jak bych to jen řekla, out of my league, proto jsem si ty dvě noci na takovém místě připadala jako Popelka. Jo a ten balkon, na kterém jsem se ze srandy fotila jako v Elle Beauty Lounge? Tak ten v období festivalu opravdu k tomuto účelu slouží (!!!)

Za další nádherný zážitek děkujeme Amazing Places.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..